OYNARKEN ZEVK ALACAĞINIZ 11 OYUN

Bağımsız (indie) video oyunları, genellikle tanınmış firmalardan finansal destek almadan, tek bir kişi veya küçük bir ekip tarafından tasarlanmış oyunlara verilen isimdir. 2000'lerin ortalarından itibaren giderek popülerleşmeye başlayan bağımsız oyunlar, büyük oyun şirketlerinin onayına ihtiyaç duymadan özgür bir biçimde geliştirildikleri için ana akım oyunlara göre daha yaratıcı, sanatsal ve hatta deneysel olabiliyorlar. Yeni oyun türlerinin ortaya çıkmasına ön ayak olabilen, kitleler tarafından sevilen birçok bağımsız oyunun yüksek hasılatlara ulaştığını da söylemeden geçmeyelim.

Özgün senaryolara ve farklı oynanış tarzlarına sahip takdire şayan 11 bağımsız oyunu sizin için listeledik.

1- BRAID

Göz yormayan yumuşak grafikleri, harika müzikleri ve hayret verici finaliyle bulmaca çözmekten hoşlananların kaçırmaması gereken bir 2D platform oyunu Braid.

2- THIS WAR OF MINE

Savaş bitti. Kazanmış veya kaybetmiş olmanın bir önemi yok. This War of Mine , bizden savaş sonrasında gelen çaresizliği ve karanlığı deneyimlememizi istiyor. Gergin bir atmosfere sahip bu oyun sizi zorladıkça, siz ona daha da bağlanacaksınız.

3- DON'T STARVE

Şimdiden kült olmayı başarmış bir oyun olan Don't Starve'ın detaylı evreni içinde hayatta kalabilmek için önemsiz gibi görünen objelere bile ihtiyacınız olabilir. Zekanızı kullanarak açlıktan ve sizi öldürmeye çalışan yaratıklardan korunmanın yollarını keşfedin. Bakalım bu acımasız dünyada kaç gün hayatta kalabileceksiniz?

4- OUTLAST

Outlast, garip olaylar yaşanan akıl hastanesine araştırma amacıyla giren bir gazeteciyi oynadığınız, kendini savunma olmayan yalnızca kaçmak ve saklanmak üzerine bir oyun. Korku türünde oldukça başarılı olan bu oyunu gerçek dehşete tanık olmak istemeyen oyunculara tavsiye etmiyoruz.

5- BROTHERS: A TALE OF TWO SONS

Kardeşlik üzerine yazılmış duygusal hikayesiyle içinizi ısıtacak, zekice bulmacalarla ve masalsı bir atmosferle bezenmiş bir oyun olan Brothers: A Tale of Two Sons, iki karakteri aynı anda kontrol edebileceğiniz farklı oynanış tarzıyla oldukça ilgi çekici.

6- LITTLE NIGHTMARES

Çaresiz, yalnız kalmış küçük bir çocuk için her şey haddinden fazla büyük ve tehlikeli görünebilir. Little Nightmares’in size bu duyguları yaşatacağını ve oyunun bazı bölümlerini parmaklarınız klavyede heyecandan titrerken oynayacağınızı garanti ediyoruz.

7- LIMBO

“Kızkardeşini aramak için Limbo’ya giren çocuğun hikayesi”ni oynadığımız bu oyunda, karakterin içinde bulunduğu durumu oyunun siyah-beyaz görsel tasarımı sayesinde her an hissedebiliyoruz. Bulmacalara doğaçlama çözümler üretmek ve ilginç grafiklerden keyif alıyorsanız Limbo’nun tam size göre olduğunu söyleyebiliriz.

8- INSIDE

Limbo’nun tasarımcıları tarafından daha sonra yapılmış bir oyun olan Inside, gizem öğeleri açısından oldukça zengin. Oynadığımız karakter yine bir çocuk ve içinde bulunduğumuz dünya karmaşık ve akla hayale gelmeyecek tehlikelerle dolu. Inside ayrıca PC, Xbox/PS ve mobil platformların hepsinde oynayabilmesiyle de sevgimizi kazanıyor.

9- MACHINARIUM

Oyun teknolojisinin geldiği noktada, flash ile hazırlanmış, iki boyutlu bir oyundan bahsetmek biraz yersiz gibi gözükebilir fakat Machinarium’dan hoşlanmanızı sağlayacak olan şey oyunun teknik özellikleri değil. Harika çizimleri ve çözüme ulaştığınızda ağzınızı açık bırakacak bulmacalarıyla bu oyun klasikler arasındaki yerini çoktan aldı bile.

10- ORI AND THE BLIND FOREST

Oyun piyasasının gittiği yönü sadece büyük oyun firmalarının belirlemediğini kanıtlayan bir diğer indie oyun olan Ori and The Blind Forest’da hem renkli ve özenle tasarlanmış bir dünyada olmanın hem de fantastik bir öykünün içinde ilerlemenin hazzını yaşayacaksınız.

11- THE LONG DARK

Yazıda bahsettiğimiz ‘Don’t Starve’ gibi The Long Dark da hayatta kalma temalı bir video oyunu. Hayatta kalma temasının son zamanlarda giderek popülerleşmesi bu türdeki çok sayıda oyunun piyasaya çıkmasını sağladı. The Long Dark FPS oynanışıyla bu tarz oyunlar arasında en çok sevilenlerden biri olmayı başarıyor.